Tule Paikallisliikennepäiville Tampereelle 23.-24.11.2021!

Tule mukaan live -jälleennäkemiseemme joukkoliikenneaiheiden parissa! Paikallisliikennepäivillä on asiantuntijaluentoja ja -keskusteluja sekä palvelu- ja tuotenäyttely. Päivät pidetään Tampere -talolla kävelymatkan päässä rautatieasemasta. Tarjolla on myös Pienen Salin luentojen ja keskustelujen seuraaminen etäyhteydellä.

Saimme reilu pari vuotta sitten pitkäkestoiseksi terveysuhkaksi maailmanlaajuisen pandemian. Tapamme elää ja olla muuttui, osin pysyvästi. Vielä isompi vaikutus ihmisten arkeen ja maapallon elinkelpoisuuteen on ilmastonmuutoksella. Liikenteessä on vähennettävä päästöjä. Ajattelemme, että joukkoliikenne on keskeinen osa kestävää tulevaisuutta. Palvelukysynnän ja luottamuksen palautuminen tulee kuitenkin kestämään pitkään.

Kotimaiset liikenteen päästövähennystoimet ovat kytkennässä siihen, miten hyvin jo sovitut toimenpiteet vaikuttavat. Ja siihen, mitä EU-maat yhdessä sopivat Fit for 55 -lainsäädäntöaskeleista kohti vähähiilistä yhteiskuntaa. Kaupunkijoukkoliikennealalla muutamme kaluston vähäpäästöiseksi ja kehitämme palvelua, jotta se sopisi yhä useamman arkeen ja vapaa-aikaan.

Keskustelemme Paikallisliikennepäivillä siitä, tuleeko käyttövoimamuutos jo itsestään vai pitääkö sitä vielä edistää. Tutustumme Tampereen Ratikan toteutukseen monen toimijan yhteistyönä.

Lisäksi ohjelmassa on muun muassa etätyön vaikutusten pohdintaa, matkaketjuja, kutsuliikennettä ja ruotsalaista pohdintaa mahdollisuudesta muutokseen.  Perehdymme myös tunteiden vaikutukseen palveluiden käyttöön. Päätöspuheenvuoro johdattelee meidät miettimään vuorovaikutustaitoja tiimeissä ja työyhteisössä.

Paikanpäälle tapahtumaan on mahdollista tulla noin 300 osallistujaa tämänhetkisten alueellisten koronaohjeiden mukaan. Sopraanosalin rinnakkaisluennoille pääsee kerrallaan noin 100 kuulijaa. Pienen salin esitykset ja keskustelut striimataan, joten sitä osaa tapahtumasta on mahdollista seurata myös etänä.

Tampereen Nysse tarjoaa tapahtuma-aikaisen joukkoliikennelipun. Pääset sillä halutessasi omaehtoisesti tutustumaan koko Nyssen joukkoliikennetarjontaan. Keskiviikkoaamuna on mahdollisuus opastettuna ohjelmana tutustua TAYS:n päätepysäkin liityntäliikenneratkaisuihin tai ihastella Hervannan suunnan reitin Ratikan varren taidetta.

Tiistai-iltana on Paikallisliikennepäivien illallinen Tullikamarin Pakkahuoneella. Tullikamari on noin 500 metriä Tampere-talolta, lähellä rautatieasemaa.

Yhteistyöhotellimme Marriot sijaitsee Tampere -talon kyljessä.

Tapahtumassa noudatetaan Tampere talon ja Aluehallintoviranomaisella hyväksyttäjä terveysturvallisuuskäytänteitä. Pidämme tulijat ajantasalla, mitä turvallisesta osallistumisesta suositellaan marraskuussa.

Artikkelikuva: Pasi Tiitola, Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenne NYSSE

Tapahtuman ohjelma 23.-24.11.2021

Tiistai 23.11.

9:00-10:30 Aamukahvit tarjolla Tampere-talolla ja tutustumista näyttelyyn

10:30 Tervetuliais- ja avauspuheenvuorot, Pieni Sali

1030 Tervetuloa ja ohjeistus päiviin.

Mika Nykänen, puheenjohtaja, Paikallisliikenneliitto
Minna Soininen, toiminnanjohtaja, Paikallisliikenneliitto

1040 Liikenne- ja viestintäministeriön terveiset Paikallisliikennepäiville, Minna Kivimäki, kansliapäällikkö, LVM (etäpuhuja).

11:00 Tampereen palvelukehitys , Pieni Sali

Apulaispormestari Aleksi Jäntti johdattaa Tampereen puheenvuoroihin.

Tampereen Ratikka – miksi miten ja mitä jatkossa? Ville-Mikael Tuominen, Projektijohtaja, Raitiotien kehitysohjelma, Tampereen kaupunki.

Uuden palvelutarjonnan muotoilu ja markkinointi asiakkaille, Riikka Salkonen, asiakkuuspäällikkö, Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse.

VR ratikkaliikenteen allianssikumppanina Tampereella, Mari Siikonen, Asiakaskokemuspäällikkö, VR.

12:15 – 13:15 Lounas ja tutustumista näyttelyyn

Kuva: Pasi Tiitola/Tampereen Raitiotie Oy

13:15 – 14:30 Pienen Salin ohjelma

Towards new normal, opportunities for public transport. John Hulten, Director, K2: Sweden’s national centre for research and education on public transport (etäpuhuja).

Etätyön vaikutukset liikennepalveluiden kysyntään, Heikki Metsäranta, projektipäällikkö, Smart Mobility, Ramboll Finland Oy.

Joukkoliikenne osana liikennepalvelujärjestelmän kehittämistä, Tiia Orjasniemi, neuvotteleva virkamies ja Helinä Teittinen, ylitarkastaja, markkinayksikkö, Liikenne- ja viestintäministeriö.

14:30 Kahvit näyttelytilassa

Iltapäivä Pienessä Salissa

15:00 Sähköbussien lataus linjalla, tilaajan politiikka latauksen tarjoamiseen, Ville Uusi-Rauva, hankepäällikkö, HSL.

15:30 Joukkoliikenneviranomaisen mahdollisuudet edistää sähköistymiskehitystä, Veikko Karvonen, tuoteryhmäpäällikkö, sähköinen liikenne, Helen Oy.

16:00 Puhtaan, energiatehokkaan ja päästöttömän palvelun hankintatavat. Tarvitseeko enää tehdä mitään erilaista hankinnoissa puhtaan kalustoa saamiseksi?

Lauri Jorasmaa, suunnittelupäällikkö, Seudullinen joukkoliikenne Föli, Turun kaupunki ja Kim Venesjärvi, joukkoliikennekoordinaattori, Hämeenlinna.

Sopraanon iltapäiväohjelma

15:00 Turun keinot ja kokemukset liikennepalvelujen monipuolistamisesta ja mahdollistamisesta, Stella Aaltonen, Liikenteen ja liikkumisen hankepäällikkö, Turun kaupunki.

15:30 Kutsuliikenteen hyödyntämismahdollisuudet HSL-alueella tulevina vuosina, Essi Kyllönen, joukkoliikennesuunnittelija, HSL ja Teemu Sihvola, yksikönpäällikkö, Smart Mobility, Ramboll Finland Oy.

16:00 Ajantasatietoa matkustajalle ja suunnitteluun. Reaaliaikainen matkustajalaskenta, pilotointia kaupungeissa. Helena Väliaho, joukkoliikennepäällikkö ja Tomi Paananen, joukkoliikennesuunnittelija, Oulun kaupunki.

16:30 Tapahtuma aula- ja näyttelytiloissa + tarjoilua

19:00 Illallinen Tullikamarin Pakkahuoneella,
Tullikamarin aukio 2, 33100 Tampere

Keskiviikko 24.11.

8.00-9:00 Kaksi vaihtoehtoista tutustumismatkaa ratikalla; Linjalla 1 Taysille, missä jalkaudutaan pysäkille tutustumaan liityntäjärjestelyihin tai Linjalla 3 Hervantaan ja takaisin Ratikan taidetta ihaillen. Tampere -taloa lähin paikka nousta Ratikan kyytiin on Tullin pysäkki.

Pienen Salin aamuohjelma

9:00 Kansallinen lippujärjestelmä Ruotsiin. Gerhard Wennerström, toimitusjohtaja, Samtrafiken (etäpuhuja).

9:25 Kohti tilipohjaista matkustusta, Sami Kaipiainen, hankejohtaja, Lipputilihanke.

9:50-10:30 Mitä kuuluu matkaketjuille ja yhteentoimivuudelle?

Keskustelemassa
Hanna Castren Ollila, Senior Business Manager, MaaS and New Business, VR Yhtymä Oy
Janne Jakola, toimitusjohtaja, Oy Matkahuolto Ab,
Jari Paasikivi, toimitusjohtaja, TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy

Sopraanon aamuohjelma

9:00 Joukkoliikenneverkkojen vertailuanalyysi linjastouudistusten tukena, Cristoffer Weckström, konsultti, Flou.

9:30 Havaintoja yhdyskuntarakenteen dynamiikasta.  Ville Helminen, ryhmäpäällikkö, Yhdyskuntien kehitys, Suomen ympäristökeskus (SYKE).

10:00 Aluetason liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähennyskeinot, joukkoliikenteen ja maankäytön rooli, Katja Kaartinen, vanhempi konsultti, Sitowise.

10:30 Kahvitauko

Ohjelmaa Pienessä Salissa

11:00 Joukkoliikenne 2021 – tunteet, merkitykset, käyttäytyminen ja kilpailuedut, Timo Järvinen, toimitusjohtaja, empatia-analytiikkayhtiö NayaDaya Oy.

11:30 Comeback -kampanja ja muut HSL:n keinot asiakkaiden saamiseksi, Mari Flink, osastonjohtaja, asiakkuus ja myynti, HSL.

12:00 Päätöspuheenvuoro

Tunneilmastonmuutos -Tunnetaidot menestyvien tiimien avaintekijänä. Iida Mäkikallio, Psykologi (PsM) & työyhteisövalmentaja.

Iida Mäkikallio (PsM) on tunnetaitoihin, ihmisten välisiin suhteisiin ja motivaatioon perehtynyt psykologi, työyhteisövalmentaja ja puhuja. Iida puhuu ajatuksia herättävästi siitä, miksi tunneäly on välttämätön taito tulevaisuuden työelämässä ja millaisin keinoin sitä voidaan kehittää. Hänellä on laaja ymmärrys siitä, mistä psykologisesti turvallinen, rohkea, luottamuksen kulttuuri syntyy ja miten sitä voidaan tukea.  Iida yhdistää ihmisosaamistaan laajempaan systeemiseen näkökulmaan organisaatioista ja soveltaa tieteellistä osaamistaan elävästi arkielämän tilanteisiin.

13:00 Päätöslounas

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Osallistumishinnat

• ensimmäiset 1-3 henkeä 605 €/henkilö + alv 24 %
• seuraavat 4-9 henkeä 480 €/henkilö + alv 24 %
• seuraavat 10- henkeä 430 €/henkilö + alv 24 %
• Ei-jäsenet 715 €/henkilö + alv 24 %

Pääsalin etäkuuntelu: 350 euroa + alv 24 %

Tästä linkistä pääsee ilmoittautumaan tapahtumaan.
Ilmoittaudu viimeistään 8.11.2021!

Lisätietoja tapahtumasta: Harri Fredrikson, Sposti: [email protected], puh. +358 50 363 3187

Tapahtumapaikkatiedot

Asiantuntijaluennot ja -keskustelut, lounaat ja kahvit sekä näyttely Tampere-talolla, Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere.

Luennot Pienessä Salissa ja Sopraanosalissa.

Näyttely Puistolämpiö 2:ssa.

Illallinen: Tullikamarin Pakkahuone, Tullikamarin aukio 2, 33100 Tampere

Etäosallistujien henkilökohtainen katselulinkki toimitetaan muutamaa päivää ennen tapahtuma-ajankohtaa.

Näyttely

Tampere-talon toisen kerroksen aulassa heti tapahtumasalien vieressä on näyttelytila, minne tulee 14-17 toimijaa kertomaan palveluistaan tai tuotteistaan ja keskustelemaan kanssasi.

Tule tutustumaan! Tiedot näytteilleasettajista löytyy täältä.

Ask Annabelle! Tervetuloa juttelemaan myös Annabelle Huetille, lakiasiantuntijallemme kansainvälisessä joukkoliikennejärjestössä UITP:ssä. Annabelle työskentelee UITP:n EU lainsäädäntöä ja ohjelmia seuraavassa komiteassa ja samalla Paikallisliikenneliitolle sekä Ruotsin ja Norjan vastaaville yhdistyksille. Voit kysyä vaikkapa palvelusopimusasetukseen liittyvästä arvioinnista tai EU:n ITS-lainsäädännön päivittämisen tilanteesta. Samalla Annabelle kuulee mielellään sinulta, minkälainen Suomen joukkoliikennemarkkina ja kaupunkiliikenne on.

Joukkoliikennelippu

Nysse tarjoaa tapahtuma-aikaisen joukkoliikennelipun live-tapahtumaan osallistuville.  Lippu on voimassa 23.-24.11.2021. Toimitamme ohjeet lipun saamiseksi ennen tapahtumaa.

Tutustumismatkat keskiviikkoaamuna

Keskiviikkoaamun opastetuille tutustumismatkoille on kaksi vaihtoehtoa:

Tullin pysäkki (lähtöajat pysäkiltä Tulli B) on Tampere-taloa lähin pysäkki nousta kyytiin Taysin ja Hervannan suuntaan.

Linjalla 1 Taysille liityntäliikennejärjestelyihin tutustumaan ja takaisin

Tampereen Ratikka on Tampereen seudun joukkoliikennekokonaisuuden uusi, erittäin laadukas ja täsmällisesti liikennöivä osa. Tampereen Ratikka on osa Nyssen joukkoliikenneperhettä ja myös bussiliikenteessä tehtiin lukuisia muutoksia ratikkaliikenteen käynnistyessä. Ratikka-ajassa on tarjolla enemmän mahdollisuuksia valita sopiva kulkuväline – tai niiden yhdistelmä. Tervetuloa tutustumaan Kaupin kampuksen liityntäliikenteen vaihtopysäkillä siihen, millaisessa ympäristössä sujuvat vaihdot mahdollistetaan. Kaupin kampus on ratikkalinjan 1 päätepysäkki ja sinne liikennöi 4 liityntäbussilinjaa.  Samalla pääset tutustumaan myös Tampereen Ratikkaan matkustajana!

Linjalla 3 Hervantaan ja takaisin Ratikan taidetta ihaillen

Tampereen Ratikka tuo taiteen osaksi matkustuskokemusta. Tervetuloa kokemaan osa teoksista opastetulle kierrokselle Ratikan kyydissä! Matkan aikana nähdään erilaisia taidekohteita isommista maamerkkiteoksista hienovaraisempiin ääni- ja videotaideteoksiin. Pääset samalla tutustumaan muuhun raitiotieympäristöön keskustan ja Hervannan välillä – sekä tietenkin itse Tampereen Ratikkaan! Tutustu taidekohteisiin etukäteen täällä

Tarkemmat ohjeet annamme tapahtumassa, päivitetään tänne sivulle tapahtumaan  mennessä ja on saatavissa Nyssen pisteellä näyttelyalueella.

Majoitus

Yhteistyöhotellimme on Courtyard Tampere City Tampere -talon kyljessä.

Varaa huoneesi Courtyard Tampere City hotelliin tästä!

  • Huonehinnat: 119 € / yhden hengen huone ja 134 € / kahden hengen huone, sisältäen aamiaisen.
  • Jokaisen tulee tehdä varaus itse linkin kautta. Varausvaiheessa kysytään maksukortin tietoja vahvistusta varten. On hyvä huomioida, ettei maksua veloiteta vielä varausvaiheessa.
  • Varaus tulee maksaa sisäänkirjautumisen yhteydessä.
  • Huoneen voi perua veloituksetta 24 tuntia ennen tulopäivää. Peruutuksen/muutokset voi tehdä kätevästi oman varausvahvistuksen kautta tai olemalla yhteydessä vastaanottoon: [email protected] / +358 29 357 5700.
  • Paikallisliikennepäivien yhteistyön huonehinnat ovat  voimassa 31.10.2021 saakka ja niin kauan kuin kiintiöhintaisia huoneita (30 kpl) on vapaana.
  • Liity Marriott-hotelliketjun kanta-asiakasohjelmaan, Marriott Bonvoyihin. Saat heti ensimmäisestä yöpymisestäsi pisteitä ja pääset käsiksi myös muihin upeisiin etuuksiin! Liittyminen on ilmaista.

(Muutoksia sivun julkaisun jälkeen; Illallisen paikka muuttunut, päivitys 14.10.2021.)

Print Friendly, PDF & Email