Paikallisliikennepäivä 1.10.2020 etätapahtumana

Tule Paikallisliikenneliiton verkkotapahtumaan 1.10.2020 kello 8:45-12:45!

Teimme tapahtumakyselyn elokuussa. Tulosten perusteella emme voi kokoontua tänä syksynä isolla joukolla Hämeenlinnaan esityksiä kuulemaan ja messuilemaan.  Koska kokemusten vaihdon ja yhteisten tavoitteiden kirkastamisen tarve ei ole kadonnut minnekään, järjestämme erilaisen tilaisuuden, jota voi seurata verkossa etänä.

Aiheina kulutusmuutokset ja joukkoliikennepolitiikka

Aloitamme 1.10.2020 tapahtuma-aamun esittelyaiheet kuluttajatutkimuksen näkökulmasta, ja miten koronan voi arvioida vaikuttavan kulutuskäyttäytymiseen. On myös kiinnostavaa ovatko kuluttajien valinnat itsestään ajan hengen mukaisesti ympäristöystävällisiä. Esityksen pitää meille Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen professori KTT Mika Pantzar, joka on julkaissut satoja artikkeleita kuluttaja-, teknologia- ja innovaatiotutkimuksen alueilta.  Tämän hetken kiinnostuksen kohteena hänellä ovat datatalous sekä uudet massiiviset kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset aineistot, niiden akateeminen ja kaupallinen käyttö.

Seuraavaksi keskustelemme joukkoliikennepolitiikasta ja hyvistä valtion ja kaupunkien yhteistyömuodoista kohti kestävää liikkumista. Suuret kaupungit ovat MAL-sopimuskierroksensa käyneet, ja keskisuurilla ne ovat menossa. Seuraamme joukkoliikenteen toimialalla mielenkiinnolla myös, edistävätkö kansallisesti menossa olevat liikenteen verotusta, fossiilittomuutta ja valtakunnallista liikennejärjestelmää koskevat hankkeet kaupunkiseutujen joukkoliikennettä.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan puhe

Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme tilaisuuteemme liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan terveiset Paikallisliikennepäivälle.

Kansainvälinen ja asiakaskeskeinen näkökulma joukkoliikenteen korona-arkeen

Koronan vaikutukset joukkoliikenteen kysyntään ovat kautta maailman olleet samankaltaisia, kuitenkin paikallisilla eroavaisuuksilla. Osa vaikutuksista lienee pysyviä ja palautuminen uuteen normaaliin voi kestää pitkään.

Rob Mayo Uudesta-Seelannista on saatu tapahtumaamme teemalla, miten matkustajien luottamusta voidaan palauttaa. Rob on matkustajapalvelun, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija, joka on työskennellyt erityisesti Aasian ja Tyynenmeren alueen maissa monikansallisten yhtiöiden ja joukkoliikenteen palveluntuottajien kanssa, kuten mm. Tokyo Metro, JR East, DHL, IKEA, Apple, VW and DDB Communications. Esitys on englanniksi.

Oppeja puhtaan kaluston käyttöönotosta

Emme vielä tiedä minkälainen kansallinen laki EU:n puhtaan kaluston direktiivistä on tulossa. Käyttövoimamuutos etenee kuitenkin vauhdilla kaupungeissa ja olemme pyytäneet saada kuulla mitä HSL:ssä on opittu käyttövoimamuutoksen toteutuksesta tähän mennessä.

Paikallisliikenneliitto täyttää 50 vuotta

Paikallisliikenneliitto on perustettu joulukuussa 1970. Viimeisenä ohjelmanumerona juhlistamme keski-ikäistä liittoa keskustelulla entisten toiminnanjohtajien kanssa, minkälaista jäsenten yhteistyö heidän liittotyöskentelynsä aikaan oli, mitkä asiat olivat tärkeitä ja miten he katselevat liikennealaa nyt.

Ohjelma 1.10.2020 kello 8:45 – 12:45

8.45 Tapahtuman avaussanat
Minna Soininen, toiminnanjohtaja Paikallisliikenneliitto
Suvi Rihtniemi, Paikallisliikenneliitto hallituksen puheenjohtaja

9.00 Vihreä kuluttaja ja koronan vaikutukset kulutukseen
Mika Pantzar, professori, Kuluttajatutkimuskeskus, Helsingin yliopisto

9.30 Kaupunkien ja valtion yhteistyö kaupunkijoukkoliikenteen kehittämiseksi
Keskustelua valtion ja kaupunkijoukkoliikenteen toimijoiden yhteistyöstä kestävän liikkumisen edistämiseksi, ja joukkoliikenteestä valtakunnan liikennejärjestelmäsuunnittelussa, verotuksen muutospohdinnoissa ja osana fossiilitonta liikennettä. Keskustelussa mukana:

Suna Kymäläinen, Eduskunnan Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja
Anu Perho, Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtaja
Risto Rautava, HSL:n hallituksen puheenjohtaja
Tom Nevanpää, Jyväskylän joukkoliikennejaoston puheenjohtaja
Leena Sirkjärvi, neuvotteleva virkamies, Kehittämisyksikkö, Verkko-osasto, Liikenne- ja viestintäministeriö

(noin 5 minuutin tauko mahdollinen tässä kohtaa)

10.20 Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan tervehdys Paikallisliikennepäivälle
Valtion tavoitteet ja tulevaisuudennäkymät kestävälle liikkumiselle.

10.35 Winning people back to PT in a Covid World – through Passenger Centricity & Brand Repositioning
Rob Mayo, Human Experience Designer, cOlab, Uusi-Seelanti. Esitys on englanniksi.

Rob is a specialist in transit network-oriented passenger service development, marketing and communications.

With twenty years’ experience in both the Public and Private Sectors, including  thirteen years at senior management level, Rob has worked with major transport service providers and multinational companies in Asia-Pacific, including Tokyo Metro, JR East, DHL, IKEA, Apple, VW and DDB Communications. He is a lead trainer for the UITP.

Rob is an inclusive, responsive and inspirational person skilled at translating (in both digital and in physical forms) Asian methods of customer service delivery, into new contexts for the improvement of urban mobility

11.15 Virkistäytymis- ja evästauko

11.35 HSL opit puhtaan kaluston käyttöönotosta
Ville Uusi-Rauva, DI, hankepäällikkö, HSL

11.55 Paikallisliikenneliitto 50 vuotta.
Keskustelua toiminnanjohtajien kanssa. Minkälainen liitto on ollut, mitä asioita edistettiin ja kehitettiin ja miltä liikennekenttä ja joukkoliikenteen tulevaisuus näyttää nyt?

Petri Jalasto, Paikallisliikenneliitossa 1994-1997
Tero Anttila, Paikallisliikenneliitossa 1997-2003
Pekka Aalto, Paikallisliikenneliitossa 2003-2016
Minna Soininen, Paikallisliikenneliitossa 2016-

12.35 Loppuyhteenveto ja -jutustelu

Tilaisuus päättyy 12.45

Osallistumismaksu  1.10.2020 etätapahtumaan on 120 euroa + alv 24 %. Tapahtumamme ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Ilmoittaudu 29.9.2020 mennessä. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtuman ajankohtaa. Tästä pääset ilmoittautumaan.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

 

Tapahtumien järjestäminen on osa yhdistyksemme perustehtävää kasvattaa joukkoliikenneosaamista ja ammattitaitoa. Tapahtumamaksuilla katamme tapahtuman järjestämisen kuluja ja keräämme myös yhdistyksemme toiminnalle rahoitusta. Lisätietoa yhdistyksestämme täällä www.paikallisliikenneliitto.fi

 

—————————————————————————–

P.S. Näytteilleasettajien Hämeenlinnaan tekemät varaukset raukeavat, ja tapahtumavaraus sinne on peruttu. Yleisöä keräävien seminaarien ja messuilun aika on joskus myöhemmin, kun työpaikkojen matkustus- ja kokoontumisrajoitukset helpottuvat.

 

 

Print Friendly, PDF & Email