Paikallisliikenneliiton kevätwebinaari 12.3. aamupäivällä

Keskustelemme liikenteen kehityksen ohjaamisesta ja miten liikenteen palveluja saadaan entistä näkyvämmäksi ja helpommaksi käyttäjille. Tarkastelussa myös liikenteen ympäristövaikutusten ohjaamisen teema. Tule kuulolle!

Ohjelma

8:50 Tervetuloa

Minna Soininen, toiminnanjohtaja, Paikallisliikenneliitto.

9:00 Liikennekehityksen ohjaus ja ajankohtainen EU-regulaatio

Miten eurooppalaiset kaupungit näkevät liikennekehityksen kestävän ohjauksen ja innovaatioiden mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa. Karen Vancluysen, Secretary General, POLIS – Cities and Regions for Transport Innovation. Englanniksi.

Joukkoliikenne EU -strategioissa ja lähiaikana odotettavissa oleva EU-regulaatio. Annabelle HUET, European Expert Legal Affairs Seconded by the Nordic delegation, UITP. Englanniksi.

9:30 Tiedon valtateillä

Mitä verkostoyhteistyö antaa joukkoliikenteen viranomaisille. Hannu Heikkinen, osastonjohtaja, Teknologiaratkaisut, HSL

Fintrafficin rooli ja tavoitteet liikenteen hallinnassa, liikenteen palvelujen yhteistyöverkostoissa ja tiedon parissa. Janne Lautanala, Ekosysteemi- ja teknologiajohtaja, Fintraffic

ELY-joukkoliikenteet yhteentoimiviksi ja näkyville tietopalveluihin, Varsinais-Suomen ELY:n ratkaisuja. Markus Kivelä, Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Lähimaksulla Föliin

Asiakaskokemukset tähän mennessä. Turun Föli otti lähimaksun käyttöön 27.1.2021. Topias Pihlava, kehittämispäällikkö, Turun kaupunki.

10:30-10:40 Kahvitauko

10:40 Puhdas liikenne ja puhdas kalusto

Lakiluonnokseen saatu palaute ja kehittämisajatukset lopulliseen puhtaan kaluston lainsäädäntöön.
Eleonoora Eilittä, neuvotteleva virkamies, Ilmasto- ja ympäristöyksikkö, Verkko-osasto, Liikenne- ja viestintäministeriö.

Lyhyitä joukkoliikenneviranomaisten puheenvuoroja, miten kehitys nähdään ja vaikuttaako direktiivi merkittävästi toimivaltaisten viranomaisten toimintaan.
Mika Häyrynen, ryhmäpäällikkö, HSL, Kaisu Matinniemi, joukkoliikennepäällikkö, Kuopio ja Juha-Matti Alanen, logistiikkapäällikkö, Joensuu

11:20 Näkökulma liikennejärjestelmäkehityksen ja tieliikenteen päästömuutoksen ohjaamiseen

Osmo Soininvaara, Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen

11:45 Aamupäivän yhteenveto

Minna Soininen, toiminnanjohtaja, Paikallisliikenneliitto ja Sini Puntanen, osastonjohtaja, Liikennejärjestelmä ja tutkimukset, HSL.

12:00 Tilaisuus päättyy

 

Osallistumismaksu etätapahtumaan on 100 euroa + alv 24 %. Tapahtumamme ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu 10.3.2021 mennessä. Lyyti-ilmoittumiseen pääsee tästä linkistä.

Pidämme tilaisuuden Teamsilla. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtuman ajankohtaa.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

 

 

——

Tapahtumien järjestäminen on osa yhdistyksemme perustehtävää kasvattaa joukkoliikenneosaamista ja ammattitaitoa. Tapahtumamaksuilla katamme tapahtuman järjestämisen kuluja ja keräämme myös yhdistyksemme toiminnalle rahoitusta. Lisätietoa yhdistyksestämme täällä www.paikallisliikenneliitto.fi

 

Print Friendly, PDF & Email