Kaupunkijoukkoliikenteen ennätyskorkea matkustajamäärän kasvu jatkui vuonna 2017

Onnittelut kaupunkiseuduille joukkoliikenneratkaisujen kehittämiseksi tehdyistä päätöksistä ja hyvästä suunnittelusta ja toteutuksesta! Määrätietoinen joukkoliikennetyö on tuottanut hienoa tulosta.

Joukkoliikennematkustuksen kasvu 2016-2017
–        Lappeenrannassa +9,8 %
–        Oulun kaupunkiseudulla + 9,3 %
–        Kuopion Vilkku-liikenteessä + 9,1 %
–        Tampereella Nyssen matkustuksessa + 7,8 %
–        Joensuun seudun JoJo -liikenteessä + 6,7 %
–        Jyväskylän Linkki -liikenteessä + 6,7 %
–        Turun kaupunkiseudun Föli-liikenteessä +5,0 %

HSL-liikenteessä matkustus kasvoi 2,0 %, Lahdessa 3,0 % ja Porissa 2,6 %.

Esimerkiksi Kuopiossa ja Jyväskylässä on noustu takaisin matkustajamäärälukemiin, jotka olivat viimeksi kahdeksankymmentäluvun puolivälissä.

Paikallisliikenneliiton jäsenten matkamäärälisäys vuonna 2017 oli 14,0 miljoonaa matkaa. Kasvu on jatkoa huikealle joukkoliikennevuodelle 2016, jolloin kasvu oli prosentuaalisesti vieläkin jyrkempää. Matkustus suurissa ja keskisuurissa kaupungeissa lisääntyi tuolloin 15,3 miljoonalla matkalla.

Paikallisliikenneliiton jäsenet järjestävät joukkoliikenteen EU-palvelusopimusasetuksen ja hankintalakien mukaan. Kaupunkiseutujen liikennetarjontakokonaisuus on asiakashinnaltaan edullisempi sekä laadultaan ja määrältään parempi kuin ilman julkista rahoitusta syntyisi.

Matkustajamäärät yksityiskohtaisemmin tietoa toimialasta -sivulta. 

Hyvää joukkoliikenteen ja liikennepalvelujen kehitysvuotta 2018!

Kaupunkiseutujen joukkoliikenteessä tehtiin suuria muutoksia 1.7.2014 alkaen kun Oulu ja keskisuuret kaupungit muuttivat joukkoliikenteen järjestämistapaa ja suunnittelualueet laajentuivat kattamaan työssäkäyntialueita. Joukkoliikennepalvelut hankittiin joukkoliikenneviranomaisten tekemien suunnitelmien mukaan.

Tällöin myös Tampere sekä Turku ottivat seudullisen joukkoliikennekokonaisuuden suunnittelutehtävän vastuulleen. Näin toimimalla on luotu palvelutarjontaa, lipputuotteita ja hintoja, jotka ovat houkutelleet joukkoliikenteen matkustusta ennätystahtiin. Matkustustieto, kaupunkiseutujen liikkumistutkimukset sekä asiakaspalautteet ja -toiveet ovat palvelutarjonnan suunnittelun ja liikenteen edelleen kehittämisen pohjana.

Print Friendly, PDF & Email