MUUTETTU ETÄTAPAHTUMAKSI: Ilmoittautuminen Hämeenlinnan Paikallisliikennepäivään 1.10.2020 avautuu elokuussa

Päivitys 2.9.2020, emme yritysten ja työpaikkojen matkustus- ja kokoontumisrajoitusten vuoksi järjestä tapahtumaa ja näyttelyä Hämeenlinnassa. Toteutamme Paikallisliikennepäivän asiaohjelmaa verkossa 1.10.2020 kello 8:45-12:30 2.9.2020 julkaistun ilmoituksen mukaisesti. 

———————

Korona on tuonut tapahtumajärjestäjien elämään isoja epävarmuuksia, eikä ole ollut näkymää mahdollisuuksiin kokoontua syksyllä tai tietoa ihmisten halusta kokoontua. Samaan aikaan meillä olisi paljon mielenkiintoisia keskustelunaiheita, ikävä työtuttujen näkemistä, hyviä kohtaamisia ja keskusteluja.

Valtioneuvosto ilmoitti 17.6. lievennyksistä kokoontumisrajoituksiin, mikä auttaa meitäkin, mutta tapahtumien turvallisessa toteutuksessa riittää mietittävää vielä.

Pidä 1.10. kalenterissa, toivottavasti nähdään Hämeenlinnassa!

Olemme kevään ajan suunnitelleet syksyn päiviä siten, että tällä kertaa tapahtuma pidettäisiin yksipäiväisenä alkaen torstaiaamuna 1.10.2020 Hämeenlinnan Verkatehtaalla, sisältäen näyttelyn. Myös etäosallistumismahdollisuus on vielä suunnitelmissa mukana. Verkatehtaan pääsali on 700 -paikkainen, joten keskustelujen väljä seuraaminen on mahdollista, ja rinnakkaissalikin 205 paikkainen.

Tapahtumapaikan osoite on Hämeenlinnan Verkatehdas, Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna.

Tavallisesti olemme julkaisseet tapahtumaohjelman ja ilmoittautumistiedot kesäkuussa. Vietetään tällä kertaa kesäloma ensin, ja palataan tarkempaan ohjelmaamme sekä hinta- ja ilmoittautumistietoihin elokuussa. Tässä kuitenkin ennakkotietona tämänhetkinen ajatus ohjelman sisällöstä.

Paikallisliikennepäivän 1.10.2020 alustava ohjelma

Tutustumista näyttelyyn 8:30 alkaen

10:00-11.30 Aloitusaiheet

Tervetuloa ja avauspuheenvuorot
Koronan jälkeinen joukkoliikenteen tulevaisuus.
Kestävä liikkuminen Hämeenlinnassa

11.30 Lounas ja tutustumista näyttelyyn

13:00 Tähtäin fossiilittomassa liikenteessä

Miten tähän liikennepolitiikan ja verotuksen keinoin päästään?
Miten kestävään ohjataan?
Katsauksia meneillään oleviin liikenteen kehitystä ohjaaviin valtionhallinnon töihin.
Keskustelu valtion liikennepolitiikasta ja kaupunkiseutujen joukkoliikenteestä.

14:30 Kahvit näyttelytilassa

15: 00 Rinnakkaisteema, sali 1: Joukkoliikenteen käyttövoimamuutos

Kaupunkijoukkoliikenne on käyttövoimamuutoksen edelläkävijä jo kaupunkien omista tavoitteista lähtien. Käytännön tasolla asian toteutukseen liittyy kuitenkin paljon ja erikokoisia ratkottavia asioita. Jaetaan tietoa ja opitaan näistä kokemuksista.

Alustuspuheenvuoro HSL bussikaluston sähköistämisestä
Esityksiä ja keskustelua kokemuksista käyttövoimamuutosten toteutuksessa, liikenteen hankkiminen, operaattorin ja tilaajan roolit, sähkön ja muiden käyttövoimien saatavuus/latauspaikat, järjestelmämuutos. Puhtaan kaluston direktiivin toteutus Suomessa.

15:00 Rinnakkaisteema, sali 2: Kutsuliikenne ja lippujärjestelmien yhteentoimivuus, tyhjiä lupauksia vai todellisia työkaluja?

15:00 Mihin kutsuliikenne oikeasti sopii ja mitä sillä ratkaistaan?

Näkökulmina erityisesti taloudellinen tehokkuus ja asiakkaan kokemus. Esimerkiksi tutkijanäkökulma, konsulttinäkökulma, viranomaisnäkökulma. Keskustelua aiheesta.

15:45 Missä mennään lippujärjestelmien yhteentoimivuus, kohtaavatko unelmat ja todellisuus?

Yhteistyöratkaisuja, kokemuksia, teknistä kehitystä.

16:30 Yhteinen päätöskokoontuminen, sali 1, Paikallisliikenneliitto 50 vuotta.

Katsaus liiton aiempaan toimintaan,  jäsenten väliseen yhteistyöhön ja ajankuvaan kulloinkin.

Noin 17:15 Tapahtuma näyttelytilassa ja tarjoilua. Nostetaan malja 50 -vuotiaalle Paikallisliikenneliitolle!

 

Näyttely

Tarkistamme näyttelyn hintoja toteutuksen muuttuessa yksipäiväiseksi. Jo tehdyt paikkavaraukset ovat voimassa, ja varaajilla on mahdollisuus muuttaa varauksiaan. Näyttelypaikkoja on vielä jäljellä. Löydät näistä linkeistä aiemman näyttelyilmoituksenn ja näyttelypaikkojen varaustilanteen ja näyttelyn pohjakartan. Sinä joukkoliikenne-ekosysteemin toimija, tule mukaan esittelemään tuotteitasi tai palveluitasi!

Meillä on sisänäyttely, mutta tarjolla on jonkin verran mahdollisuuksia tuoda esimerkiksi isoa tai pienempää kalustoa ulos tutustuttavaksi. Ota yhteyttä Harri Fredriksoniin, [email protected], p.+358 50 3633187.

Tiedustelut ja ehdotukset päivään liittyen minna.soininen(at)pllry.fi tai harri.fredrikson(at)pllry.fi.

 

Hyvää kesää! Toivottavasti nähdään lokakuussa!

Print Friendly, PDF & Email